PROJECTS

Narrowcasting

We kregen van Dinoland de vraag of we de daar aanwezige touchscreenzuilen wilden voorzien van een leuke app voor de bezoekende kinderen: een Dino inkleuren!

We hebben de zuilen voorzien van een Windows 10 Internet of Things editie met daarop een Dino-app geïnstalleerd. Daarna de Windows configuratie afgeschermd voor nieuwsgierige kleine hackers.

Door deze opdracht zijn we eens meer gaan kijken naar videomogelijkheden en hebben daarom ons portfolio uitgebreid met Narrowcasting. Onze PiSignage-spelers passen op bijna alle schermen en zijn via het web integraal te voorzien van inhoud.
Inhoud kan zijn:

– plaatjes
– video’s
– webpagina’s
– ticker-tape met nieuws
– weerbericht
– etc.

We zetten de spelers in de markt als een abonnement-service, spelers zijn vanaf 5,- per maand per stuk in een abonnement af te nemen.

Camera’s

Na diverse aanvragen over videobewaking zijn we in de materie gedoken en hebben Provision-ISR als video-surveillance brand gekozen. Inmiddels hebben we een aantal bedrijven voorzien van videobewaking met opslag van beelden.
De beelden zijn voor de opdrachtgevers ook via een Smartphone-app te bekijken.

-Provision-ISR heeft 4 Megapixel binnen- en buitencamera’s met infraroodverlichting voor ‘s nachts.
-Digitale recorders met opslag van beelden voor weken, bewegingssensors en gebruikersbeheer met rechten.
-Het is mogelijk om meerdere recorders te koppelen, ook al staan ze op verschillende lokaties.

Dinoland

Dinoland is een vermaaklokatie voor kinderen, met speeltoestellen, een restaurant, en over het hele terrein staan er levensgrote dinosaurussen. Ook is de locatie geschikt voor evenementen.
Wij kregen de vraag of we het terrein konden voorzien van telefonie, internet, wifi en camera’s. alle technieken moeten over dezelfde infrastructuur werken.
Ook was er de eis om de verschillende panden op het terrein te verbinden. Omdat de afstanden ver boven de 100m waren is dit uiteindelijk met glasvezel uitgevoerd.

De totale installatie is geworden:

-Glasvezelverbinding tussen lokaties
-Redundant internet met VDSL en kabel-internet, gebalanceerd op de router
-Camera bewaking met bewaarde beelden
-Roaming Wifi voor bezoekers en personeel, gescheiden van elkaar
-Captive Portal webpagina voor aanmelden van wifi voor bezoekers
-Flexibele VoIP-telefonie
-Alle netwerken gescheiden van elkaar met VLANS

Wij hebben alle technieken gecombineerd en als geheel opgeleverd.

Kolderberg

De Kolderberg is een begeleid wonen project voor kinderen met een meervoudige en/of geestelijke handicap. De verbouwde boerderij moet natuurlijk naast internet toegang, ook toegang krijgen tot de hosted omgeving voor e-mail, documenten, planning etc.

Omdat het dak van riet is, werd al snel duidelijk dat er ook een brandalarm moest komen, Daarnaast moet de voordeur een magneetsluiting krijgen om er voor te zorgen dat er niet zomaar kinderen weglopen. Alhoewel dit geen techniek is waar we ons normaliter in begeven, hebben we wel ervaring in het meelopen van een bouwprojecten, daarnaast hebben we qua techniek wel degelijk verstand van dit soort zaken. In dat kader hebben we besloten om dit onder onze supervisie uit te (laten) voeren.

Aangezien de supervisie van de techniek bij ons ligt kregen we hierdoor weer een andere vraag: kunnen we het bestaande intercom-systeem vervangen voor een camerasysteem die op een scherm een alarm kan laten zien indien er geluid is. Het liefst met combinatie met een smart-app. Nu bestaan er camera’s met microfoons maar triggeren op geluidsniveaus is niet iets wat alle camera’s zomaar kunnen. We hebben dit uiteindelijk uitgevoerd met Axis-camera’s en door ons aangepaste software.

-Internet ontsluiting
-Wifi
-VoIP telefonie
-Brandbeveiliging
-Voordeursluiting door deurcontact
-Video-intercom en bewakingsysteem met camera’s

Stacon: Procesmanagement applicatie Orderboek

Voor onze relatie Stacon bouwen we een bestaande Access-applicatie om naar een web-based omgeving. “Orderboek” wordt gebruikt voor alle orders, urenregistratie, facturatie en tekeningen-opslag.
Tevens wensen zij een uitbreiding voor snellere urenregistratie op de werkvloer middels tablets. Ook moet er een LFD Narrowcastingsysteem komen waarop de voortgang van ingeplande orders in de fabriekshal op monitoren te zien is.
Wij bouwen samen met ons zusterbedrijf APSdotnet de applicatie in een Microsoft .net omgeving en rollen de benodigde infrastructuur uit.

-Access applicatie migreren naar web-based .net omgeving
-Uitbreiding functionaliteit
-Koppeling met smart-app op tablet
-Koppelen met Narrowcasting systeem