Ieder bedrijf heeft wel tientallen online accounts. Eigenlijk zou je voor elk account een uniek wachtwoord moeten hebben, maar dat is niet te onthouden. Hierdoor gebruiken we vaak hetzelfde wachtwoord of een variatie erop.

Echter schuilt er een groot gevaar achter het gebruik van steeds hetzelfde wachtwoord. Wanneer dit wachtwoord in verkeerde handen valt, kan je bedrijf gevaar lopen. Bijvoorbeeld wanneer een webshop, waar u een account heeft, wordt gehackt.

Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van een wachtwoordmanager. Dat is eigenlijk een digitale kluis waar je al je wachtwoorden in opslaat en om daar toegang tot te krijgen hoef je maar één wachtwoord te onthouden. Wanneer je op een webpagina of een online omgeving komt, waar je je al eerder hebt aangemeld, vult de kluis je inloggegevens aan.

Om onze relaties te ondersteunen bij het beheren van wachtwoorden, gebruikt Companet een eigen wachtwoordmanager met de volgende functionaliteiten:

  • Volledig overzicht en controle over programma’s en accounts die medewerkers gebruiken, ongeacht hun werklocatie
  • Met Single Sign-on (SSO) gericht toegang tot applicaties verlenen en flexibel weer intrekken indien nodig
  • Multi-factor authenticatie
  • Veilig wachtwoorden delen
  • Overzichtelijke kluis waarin alle wachtwoorden zijn terug te vinden
  • Mogelijkheid tot importeren/ uploaden van wachtwoorden

Wilt u weten wat Companet voor u kan betekenen op het gebied van wachtwoordmanagers? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie:

085-8640046
of via info@companet.nl.